Visszér: nyáron különösen oda kell figyelni

Visszérgyógyul

Tartalom

  A visszér kialakulásáért elsősorban az öröklött hajlam kötõszövet veleszületett gyengesége a felelős, de számos egyéb tényező felelős a betegség kialakulásáért. Ilyen hajlamosító visszérgyógyul a mozgásszegény életmód, a folyamatos álló és ülő munka, a fogamzásgátló tabletta szedése, a túlsúly, terhesség, a visszérgyógyul táplálkozás.

  anális visszér szülés után

  Visszérbetegség megjelenésekor még csak egy-két visszér tágul ki. A visszértágulat kezdetben nem okoz panaszt, csak kozmetikai problémát jelent kanyargós, kitüremkedő erek, bokafeletti barnás elszíneződés.

  visszérgyógyul visszér életmód

  Kezeletlen betegség esetén visszérgyógyul szövődménye a bőr keringészavarából kialakuló lábszárfekély, gyulladás vagy thrombosis. Más betegségek kísérő tüneteiként is kialakulhat, ezért mindenképpen indokolt orvoshoz fordulni és elvégeztetni a visszerek vizsgálatát még panaszmentes esetekben is.

  Ha szükséges, kezelnikell, hiszen így nem csak a kozmetikailag zavaró problémát visszérgyógyul orvosolni, de a későbbiekben nem kell tartani az elhanyagolt visszerek visszérgyógyul következményeitől ill.

  visszérgyógyul

  Többféle kezelés is létezik, a legismertebb a műtéti visszérgyógyul, amelyet elsősorban nagy visszereknél szoktunk alkalmazni. A műtét utáni lábadozási idő rövid, csupán néhány nap, a beavatkozás pedig gyakorlatilag nyomtalanul gyógyul.

  visszérgyógyul égő érzés a visszeres lábakon